Angeles City & Clark – Pampanga, Central Luzon, Filipijnen

Introductie Angeles City & Clark

Ligging van de provincie Pampanga op Luzon Island, Filipijnen

Angeles City

Angeles City – een stad met ca. 350.000 inwoners gelegen in de provincie Pampanga – wordt steeds bekender als de ‘Hoofdstad van Vermaak’ in de Filipijnen. Het is een snel groeiende stad, ca. 2 uur rijden vanaf Manilla (Manila). Het heeft een perfecte ligging – vlak bij Clark Luchthaven, Clark Freeport Zone en Subic Freeport Zone – waardoor het een ideale stad is om de drukte van Manilla (Manila) te vermijden. Clark Freeport Zone en Subic Freeport Zone betreffen bijzondere economische zones met veel toeristische mogelijkheden en lagere belastingen dan elders in de Filipijnen.

In Angeles City bevinden zich veel bars, gogo bars, KTV bars, live band clubs, etc. Het belangrijkste nachtleven speelt zich af in Fields Avenue, maar tegenwoordig verspreidt het nachtleven zich over de hele stad. Je vindt hier veel vrijgezelle mannen – met name westerse – op zoek naar een leuke Filipina, voor romantiek en gezelschap (ook om mee te reizen tijdens de rest van hun reis).

 

Locatie gemeente Angeles in de provincie Pampanga - Luzon, Filipijnen

Clark

De Amerikaanse President Theodore Roosevelt heeft ervoor gezorgd dat Fort Stotsenburg is opgericht nabij Angeles City, later is dit de grootste Amerikaanse Militaire Basis geworden buiten Amerika: Clark Air Base.

Op 15 juni 1991 is de vulkaan Mount Pinatubo uitgebarsten, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat Clark Air Base werd verlaten. Na jarenlange verwaarlozing van de basis, werd er uiteindelijk voor gekozen om de basis op te ruimen en te ontwikkelen tot het huidige Clark Freeport Zone.

In Clark Freeport Zone bevinden zich nu diverse golfbanen, recreatieparken, casino’s, hotels en andere commerciële vestigingen die uitgebreid worden bezocht door zowel Filipino’s als toeristen.

Er zijn grootse plannen voor Clark. Clark Luchthaven (IATA-code CRK) wordt uitgebreid, zodat Manilla (Manila) Luchthaven (IATA-code MNL) kan worden ontlast. Daarnaast wordt er een hogesnelheidslijn aangelegd tussen Clark Luchthaven en Manilla (Manila) Luchthaven. Internationale luchtvaartmaatschappijen spelen al in op de nieuwe ontwikkelingen, zowel Cathay Pacific (of eigenlijk DragonAir, maar deze luchtvaartmaatschappij werkt volop samen met Cathay Pacific) als Emirates vliegen momenteel dagelijks op Clark Luchthaven.

Uitbarsting Mount Pinatubo Vulkaan in 1991 - Luzon, Filipijnen

 

 

Excursies Angeles City & Clark

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn:

01: Mount Pinatubo Krater Trekking tour

 

 

Hotels Angeles City & Clark

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Angeles City of Clark voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Hotel B01 - Angeles City (Budget Hotel)
Hotel L11 - Clark (Luxe Hotel)

 

 

Vervoer Angeles City & Clark

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse of internationale vlucht. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Binnenlandse vluchten
Vluchten Azië

 

Pakketten Angeles City & Clark

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Angeles City & Clark

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart