Apo Island – Negros Oriental, Central Visayas, Filipijnen

Introductie Apo Island

Apo Island is de thuisbasis voor ruim 900 mensen, voornamelijk vissers. Naast vissers zijn er ook mensen die in het toerisme werken.

Apo Island is een vulkanisch eiland van slechts 0,74 km² groot, gelegen aan de zuidoostelijke zijde van het eiland Negros, ca. 30 km ten zuiden van de hoofdstad Dumaguete. Het hoogste punt van het eiland ligt ca. 120 meter boven de zeespiegel en bevat een vuurtoren.

Rond het eiland ligt een zeereservaat, beschermd door de National Integrated Protected Area Act (NIPA) en onder de jurisdictie van de Protected Area Management Board (PAMB). Het is uitgegroeid tot een populaire duik- en snorkelplaats voor toeristen. In het zeereservaat van Apo Island kom je de mooiste vissen, de mooiste koralen en zeeschildpadden tegen!

Het zeereservaat van Apo Island is door de lokale bevolking opgericht en als zodanig goed gedocumenteerd door de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap. Het project is gestart toen Dr. Angel Alcala – een zeewetenschapper van de Silliman University Marine Laboratory – de lokale vissers het belang uitlegde van het creëren van een zeereservaat in het gebied. In eerste instantie was er aarzeling van de kant van de lokale bevolking, maar na een 3-jarige periode van overleg was Dr. Alcala in staat om de eiland gemeenschap ervan te overtuigen het zeereservaat vast te stellen. Bijgestaan ​​door het personeel van de SU Marine Laboratory kozen de lokale vissers er in 1982 voor om een gebied rond Apo Island tot zeereservaat te benoemen. Vanaf dat moment is Apo Island een voorbeeld geweest voor de oprichting van honderden andere zeereservaten in de Filipijnen.

Locatie Apo Island - Negros Oriental, Central Visayas, Filipijnen

Op dit moment is het eiland de thuisbasis van meer dan 650 gedocumenteerde vissoorten en naar schatting meer dan 400 soorten koralen. Het grootste deel van de 450 soorten Filipijnse koralen is hier te vinden, van kleine bubble corals tot grote gorgonian sea fans and brain corals. Bezoekers en toeristen betalen een vergoeding om te snorkelen of te duiken in het zeereservaat, waarmee het reservaat schoon en in goede staat wordt gehouden.

De belangrijkste bezienswaardigheden / toeristische activiteiten op Apo Island zijn:

  • Apo Island behoort tot de top tien duiklocaties van de hele wereld. Je kunt er duiken of diepzee duiken op maar liefst 15 punten rond het eiland.
  • Loop door het pittoreske dorp van het eiland op weg naar het zeereservaat, voor één van de beste snorkel ervaringen ter wereld.
  • Maak een ca. dertig minuten durende wandeling naar de vuurtoren, het hoogste punt van het eiland.
  • Wat dacht je er van om zeeschildpadden te spotten? Deze zitten namelijk dicht aan het strand waar je ze kunt bewonderen als ze komen eten van de algen (bij hoog water). Dit kan alleen op Apo Island!
  • Je kunt ook overnachten op het eiland. Realiseer je wel dat er geen elektriciteit en stromend water op het eiland is. Stroom wordt opgewekt met behulp van een generator, die in de meeste gevallen slechts enkele uren per dag aan staat. Dit neemt echter niet weg dat het een aparte ervaring is om op het eiland te overnachten. Het geeft een Robinson gevoel om bij een heldere hemel de vele sterren te zien en te genieten van de rust en sereniteit op het eiland.

 

 

Excursies Apo Island

Apo Island is een klein eiland. Zodra u er bent, kunt u het eiland gemakkelijk op eigen gelegenheid verkennen. Met name het onderwaterleven is zeer interessant door het prachtige zeereservaat dat ze hier hebben.

U kunt een snorkel tour of een duik tour bij Apo Island doen vanuit Dumaguete. Daarnaast is een verblijf op Apo Island ook mogelijk, zie hieronder.

 

Hotels & Resorts Apo Island

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Een door ons aanbevolen resort staat hieronder vermeld.

Resort B01 (Budget Hotel)

 

 

Vervoer Apo Island

Wij kunnen de benodigde transfers van en naar uw resort voor u regelen. Deze transfers vinden plaats vanuit Dumaguete. Zie de rubriek vervoer Dumaguete voor de mogelijkheden om in Dumaguete te komen.

 

Pakketten Apo Island

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder wordt een pakket weergegeven als voorbeeld.

3D/2N Apo Island

 

 

Handige Wetenswaardigheden Apo Island

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video