Banaue Rijstterrassen – Ifugao, Northern Luzon, Filipijnen

Introductie

Banaue is een ongeveer 22.000 inwoners tellende gemeente in de provincie Ifugao, gelegen in het noorden van Luzon.

In deze omgeving zijn de rijstterrassen van Banaue te vinden, onder andere beschreven als het 8e wereldwonder en als ‘stairway to heaven‘. De rijstterrassen zijn omstreeks het begin van de jaartelling aangelegd en ook nog steeds in gebruik. Ze kunnen worden beschouwd als ware kunstwerken, in het bijzonder omdat ze geheel met de hand zijn aangelegd in een tijd dat er nog geen machines beschikbaar waren. De rijstterrassen bevinden zich op ongeveer 1500 meter boven zeeniveau en beslaan een oppervlakte van ruim 10.000 km².

Ligging van de provincie Ifugao op Luzon Island, Filipijnen

In 1995 werden de rijstterrassen door de UNESCO op de lijst van werelderfgoed geplaatst.

Veel mensen die Banaue bezoeken, bezoeken ook Sagada. Sagada is vooral bekend vanwege de grotten, die al eeuwenlang worden benut als begraafplaatsen. In de grote Lumiang Burial Cave zijn tientallen doodskisten tegen de rotswanden gestapeld. De oude kisten betreffen uitgeholde boomstammen waarvan het deksel is vastgezet met houten pinnen. De meer recente kisten zijn van het westerse type en gewoon van planken gemaakt. Verder zijn er zogenaamde Hanging Coffins, doodskisten die tegen de bergwand hangen met kabels of op in de bergwand gemaakte consoles.

Helaas kun je niet vliegen naar deze bestemming, het terrein is te bergachtig om een lokale luchthaven te bouwen. Je kunt naar Banaue reizen per auto of bus vanuit Manilla, hetgeen normaal gesproken 8½ à 10 uur duurt. Bij druk verkeer ofwel lange stops zal de reistijd langer worden.

Ligging Sagada in de Mountain Province - Luzon, Filipijnen
Ligging Banaue in de provincie Ifugao - Luzon, Filipijnen

Excursies

De belangrijkste excursies die wij aanbieden in deze omgeving zijn:

Banga-an (Bagaan) Village tour

U bezoekt Banga-an Village per lokale Jeepney (speciaal ingehuurd voor uw groep). Banga-an Village (ook aangeduid als Bangaan Village) is een traditioneel dorp gelegen in een schitterend dal met rijstterrassen. Vanaf de weg loop je het dal in om het dorp te bezoeken. Maak een wandeling door het dorp en leer de Ifugaos kennen. Het zijn zeer gastvrije mensen, je bent vrij om door het dorp te wandelen en om te ontdekken hoe het dagelijkse leven voor deze mensen er uit ziet.

Dal met Banga-an (Bagaan) Village - Provincie Ifugao, Luzon, Filipijnen

Banga-an (Bagaan) Village - Provincie Ifugao, Luzon, Filipijnen

Batad Village tour

U bezoekt Batad Village per lokale Jeepney (speciaal ingehuurd voor uw groep). Batad Village is evenals Banga-an Village een traditioneel dorp gelegen in een schitterend dal met rijstterrassen. Maak een wandeling door het dorp en leer de Ifugaos kennen. Het zijn zeer gastvrije mensen, je bent vrij om door het dorp te wandelen en om te ontdekken hoe het dagelijkse leven voor deze mensen er uit ziet.

Batad Village - Provincie Ifugao, Luzon, Filipijnen

Tappiya (Tapplya) Falls - Batad, provincie Ifugao, Luzon, Filipijnen

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een trekking rond Batad Village, vraag uw gids dan ook naar de mogelijkheden! Vanuit Batad Village kan indien gewenst ook Tappiya (Tapplya) Falls worden bezocht (ongeveer 3 kwartier lopen vanaf Batad Village).

Sagada & Bontoc tour

Vanuit Banaue rijdt u in ongeveer 3 uur naar Sagada. Ontmoet uw lokale Engels sprekende gids en vertrek naar de Lumiang Burial Cave (een begrafenis grot met doodskisten van ca. 400 jaar oud) en de Sumaguing (Sumaging) Cave. Tevens ziet u de hangende doodskisten op korte afstand in de Echo Valley. N.B. De grotten kunnen alleen worden bezocht indien het weer het toe laat, bij regenachtig weer wordt het toegangspad tot de grot te glad.

Hangende doodskisten - Echo Valley, Mountain Province, Luzon, Filipijnen

Bontoc Museum - Mountain Province, Luzon, Filipijnen

Op de terugweg bezoekt u het Bontoc Museum, opgericht door een Belgische zuster die een gevarieerde collectie van authentieke voorwerpen en foto’s van stammen heeft verzameld.

Hotels

Hou er rekening mee dat er geen luxe hotels in deze omgeving zijn. Wij bevelen onderstaande hotels aan, maar laat het ons weten indien u liever een ander hotel boekt!

Hotel B01 – Banaue

Hotel B01 Onze sterrenclassificatie van Hotel B01 - Banaue, Luzon, Filipijnen: 2½ sterren is in handen van de overheid en is gelegen op ongeveer 1200 meter boven de zeespiegel. Indien er voldoende gasten zijn, wordt er ’s avonds een culturele dansvoorstelling gegeven door de Ifugaos (meestal op zaterdag).

Bijna alle kamers hebben een balkon met een fantastisch uitzicht op de rijstterrassen. De kamers hebben geen airco (is ook niet noodzakelijk gezien de hoge ligging), geen tv en geen minibar.

Kamer types:

 • Standard Room, maximaal 3 personen. 2 eenpersoons bedden met indien nodig een extra bed voor een 3e persoon.
 • Deluxe Room, maximaal 3 personen. 1 tweepersoons bed met indien nodig een extra bed voor een 3e persoon.
 • Suite Room, maximaal 4 personen.

Hotel B11 – Sagada

Hotel B11 Onze sterrenclassificatie van Hotel B11 - Sagada, Luzon, Filipijnen: 2½ sterren is centraal gelegen in het hart van Sagada. Deze herberg biedt de meest toegankelijke accommodatie met hotel-achtige voorzieningen in Sagada, waaronder een full-service restaurant. Er is hier ook een wereldberoemde fotocollectie te bezichtigen.

De herberg heeft gezellige kamers met fris beddengoed. Het is gelegen in het hart van Sagada, alles is op loopafstand.

Kamer types:

 • Standard Room, maximaal 2 personen, 1 tweepersoons bed of 2 eenpersoons bedden.
 • Triple Room, maximaal 3 personen, 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • Quadruple Room, maximaal 4 personen, 2 tweepersoons bedden.
 • Family Room, maximaal 7 personen, 2 tweepersoons bedden + 2 eenpersoons bedden òf 6 eenpersoons bedden, met indien nodig een extra bed voor een 7e persoon.

Pakketten (vanuit Manilla)

U kunt kiezen uit diverse standaard pakketten Banaue en Sagada, al deze pakketten zijn inclusief vervoer vanuit Manilla. Er zijn ook mogelijkheden voor een op maat gemaakt pakket. Bij een op maat gemaakt pakket kunt u Banaue en Sagada onder andere combineren met Baguio, Vigan en Laoag.

Diverse aanbieders bieden vervoer van Manilla naar Banaue aan per nachtbus. Wij adviseren echter om niet voor deze mogelijkheid te kiezen in verband met de veiligheid. Er wordt hard gereden met slecht onderhouden bussen. Met name het laatste gedeelte betreft onverlichte wegen in een bergachtig terrein (met haarspeldbochten en ravijnen). Bovendien is deze vorm van reizen zeer vermoeiend.

Onderstaande pakketten zijn onder andere te combineren met de volgende gepubliceerde rondreizen (met toevoeging van 1 overnachting in Manilla):

Voor de Rondreis Hoogtepunten Filipijnen (23D/22N) geldt dat u ook kunt kiezen voor een ander pakket naar Banaue.

 

Pakket 3D/2N Banaue (privé of gecombineerd)

Dit 3-daagse pakket is te boeken als een privé of als een gecombineerde trip vanuit Manilla. Bij een privé trip is dagelijks vertrek vanaf uw hotel in Manilla mogelijk, bij een gecombineerde trip kunt u echter alleen op een woensdag vertrekken in de periode december t/m mei, vanaf een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla.

 

Reisschema

Dag
Omschrijving
 
Overnachting
 
 
01
Reis van Manilla naar Banaue
Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt
02
Batad Village tour
Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt
03
Reis van Banaue naar Manilla

 

Programma

De tussen haakjes [ ] weergegeven tijden betreffen een indicatie van de reistijd (doch exclusief wachttijden). Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Dag 01 – Reis naar Banaue

’s Morgens vroeg vertrek vanaf uw hotel (privé) c.q. een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla (gecombineerd) richting Banaue [9 uur]. Vanaf Manilla zie je in eerste instantie het platteland, met o.a. rijstvelden, kleine steden en dorpen en de eenvoud van het leven op het platteland. In San Jose wordt gestopt voor de lunch (op eigen rekening). Ook wordt gestopt bij de Dalton Pass, een historisch monument. Daarna bereik je Bagabag, waar het landschap verandert in een berglandschap. In de late namiddag kom je aan in Banaue en kun je inchecken in Hotel B01.

Overnachting in Banaue.

 

Dag 02 – Batad Village tour

Vandaag doet u de Batad Village tour. Bij een privé pakket kunt u eventueel ook kiezen voor de Banga-an (Bagaan) Village tour (voor dezelfde prijs) of een combinatie van beide dorpen (tegen een meerpijs). Op de terugweg bezoekt u het uitzichtpunt over de rijstterrassen (Banaue View Point) en het Banaue Museum.

Overnachting in Banaue.

 

Uitzichtpunt rijstterrassen Banaue (Banaue View Point), Luzon, Filipijnen

Dag 03 – Reis naar Manilla

Vandaag reist u terug van Banaue naar uw hotel in Manilla (privé) c.q. het verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla (gecombineerd) [9 uur], waar dit pakket eindigt.

 

Prijzen & uitgangspunten

Voor dit pakket gelden onderstaande prijzen en uitgangspunten (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid). De mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een ander kamer type.

Pakket 3D/2N Banaue

Prijzen per persoon

Aantal deelnemers / kamers
1
(1 kamer)
2
(1 kamer)
3
(1 kamer)
4
(2 kamers)
5
(2 kamers)
6
(2 kamers)
7 of meer
(vlgs. uw wensen)
Privé 1 € 875,- € 439,- € 319,- € 285,- € 283,- € 281,- Op aanvraag
Gecombineerd 2 Op aanvraag € 360,- Op aanvraag. Gecombineerd is mogelijk, maar privé is goedkoper!
1 Dagelijks vertrek vanaf uw hotel in Manilla.
2 Vertrek alleen op woensdag in de periode december t/m mei, vanaf een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla. Minimaal 2 en maximaal 7 deelnemers.

 

INBEGREPEN bij dit pakket:
 • Vervoer per voertuig voorzien van airco, Manilla >> Banaue >> Manilla, met Engels sprekende chauffeur / tour assistent.
 • Brandstof, tol, parkeergelden, inschrijfgeld en belastingen.
 • 2 nachten Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt.
 • 1 dag trekking naar een lokaal dorp inclusief lokale Engels sprekende gids, met behulp van een lokale jeepney (uitsluitend ingezet voor de groep).
 • Bezoek uitzichtpunt rijstterrassen en Banaue Museum (inclusief entreegelden).
 • Een beperkte hoeveelheid bagage per persoon (qua grootte idem handbagage voor een vlucht), bij een privé pakket geldt deze beperking echter niet.

NIET INBEGREPEN bij dit pakket:
 • Vervoer van en naar het verzamelpunt in Malate – Manilla bij een gecombineerd pakket (vraag indien gewenst naar de mogelijkheden).
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes.
 • Reisverzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven (souvenirs, wasservice etc.)
 • Fooien.
 • Alle overige diensten en onderdelen die niet zijn genoemd onder het kopje ‘INBEGREPEN’.

Regels Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. DP Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

DP Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.

Pakket 4D/3N Banaue + Sagada (privé of gecombineerd)

Dit 4-daagse pakket is te boeken als een privé of als een gecombineerde trip vanuit Manilla. Bij een privé trip is dagelijks vertrek vanaf uw hotel in Manilla mogelijk, bij een gecombineerde trip kunt u echter alleen op een zaterdag vertrekken in de periode december t/m mei, vanaf een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla.

 

Reisschema

Dag
Omschrijving
 
Overnachting
 
 
01
Reis van Manilla naar Banaue
Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt
02
Batad Village tour
Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt
03
Sagada & Bontoc tour
Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt
04
Reis van Banaue naar Manilla

 

Programma

De tussen haakjes [ ] weergegeven tijden betreffen een indicatie van de reistijd (doch exclusief wachttijden). Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Dag 01 – Reis naar Banaue

’s Morgens vroeg vertrek vanaf uw hotel (privé) c.q. een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla (gecombineerd) richting Banaue [9 uur]. Vanaf Manilla zie je in eerste instantie het platteland, met o.a. rijstvelden, kleine steden en dorpen en de eenvoud van het leven op het platteland. In San Jose wordt gestopt voor de lunch (op eigen rekening). Ook wordt gestopt bij de Dalton Pass, een historisch monument. Daarna bereik je Bagabag, waar het landschap verandert in een berglandschap. In de late namiddag kom je aan in Banaue en kun je inchecken in Hotel B01.

Overnachting in Banaue.

 

Dag 02 – Batad Village tour

Vandaag doet u de Batad Village tour. Bij een privé pakket kunt u eventueel ook kiezen voor de Banga-an (Bagaan) Village tour (voor dezelfde prijs) of een combinatie van beide dorpen (tegen een meerpijs). Op de terugweg bezoekt u het uitzichtpunt over de rijstterrassen (Banaue View Point) en het Banaue Museum.

Overnachting in Banaue.

 

Dag 03 – Sagada & Bontoc tour

Vandaag doet u de Sagada & Bontoc tour.

Overnachting in Banaue.

 

Dag 04 – Reis naar Manilla

Vandaag reist u terug van Banaue naar uw hotel in Manilla (privé) c.q. het verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla (gecombineerd) [9 uur], waar dit pakket eindigt.

 

Prijzen & uitgangspunten

Voor dit pakket gelden onderstaande prijzen en uitgangspunten (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid). De mogelijkheid bestaat om te kiezen voor een ander kamer type.

Pakket 4D/3N Banaue

Prijzen per persoon

Aantal deelnemers / kamers
1
(1 kamer)
2
(1 kamer)
3
(1 kamer)
4
(2 kamers)
5
(2 kamers)
6
(2 kamers)
7 of meer
(vlgs. uw wensen)
Privé 1 € 1112,- € 566,- € 422,- € 405,- € 402,- € 400,- Op aanvraag
Gecombineerd 2 Op aanvraag € 481,- Op aanvraag. Gecombineerd is mogelijk, maar privé is goedkoper!
1 Dagelijks vertrek is mogelijk vanaf uw hotel in Manilla.
2Vertrek op zaterdag (periode december t/m mei), vanaf een verzamelpunt in de wijk Malate – Manilla. Minimaal 2 en maximaal 7 deelnemers.

 

INBEGREPEN bij dit pakket:
 • Vervoer per voertuig voorzien van airco, Manilla >> Banaue >> Manilla, met Engels sprekende chauffeur / tour assistent.
 • Brandstof, tol, parkeergelden, inschrijfgeld en belastingen.
 • 3 nachten Hotel B01 – Banaue, Standard Room inclusief ontbijt.
 • 1 dag trekking naar een lokaal dorp inclusief lokale Engels sprekende gids, met behulp van een lokale jeepney (uitsluitend ingezet voor uw groep).
 • Bezoek uitzichtpunt rijstterrassen en Banaue Museum (inclusief entreegelden).
 • Sagada & Bontoc tour, inclusief lokale Engels sprekende gids in Sagada en entreegelden.
 • Een beperkte hoeveelheid bagage per persoon (qua grootte idem handbagage voor een vlucht), bij een privé pakket geldt deze beperking echter niet.

NIET INBEGREPEN bij dit pakket:
 • Vervoer van en naar het verzamelpunt in Malate – Manilla bij een gecombineerd pakket (vraag indien gewenst naar de mogelijkheden).
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes.
 • Reisverzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven (souvenirs, wasservice etc.)
 • Fooien.
 • Alle overige diensten en onderdelen die niet zijn genoemd onder het kopje ‘INBEGREPEN’.

Regels Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. DP Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis.

DP Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302.

Handige Wetenswaardigheden

 

Klimaat

Banaue heeft twee verschillende seizoenen, 6 maanden relatief droog (november – april) en 6 maanden relatief nat (mei – oktober). Hierbij zijn januari en februari de droogste maanden, de natste maand is augustus.

 


 

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: november – juni.
Beste reistijd: december – april.

Klimaatgegevens Banaue

 


 

Kaart Banaue, Sagada en Omgeving

Kaart Banaue, Sagada en Omgeving - Luzon, Filipijnen

 


 

Video Banaue en Omgeving

 


 

Overige Wetenswaardigheden

Zie onze pagina Filipijnen voor onder andere: