Banaue Rijstterrassen – Ifugao, Northern Luzon, Filipijnen

Introductie Banaue

Banaue is een ruim 22.000 inwoners tellende gemeente in de Filipijnse provincie Ifugao. De provincie is onderdeel van de ‘Cordillera Administrative Region‘ in het noorden van Luzon Island.

In de directe omgeving zijn de rijstterrassen van Banaue te vinden, vaak beschreven als het 8e wereldwonder en als ‘stairway to heaven‘. Deze rijstterrassen zijn omstreeks het begin van de jaartelling aangelegd in de bergen van de provincie Ifugao.

De nog steeds in gebruik zijnde rijstterrassen kunnen worden beschouwd als ware kunstwerken, omdat ze geheel met de hand zijn aangelegd in een tijd dat er nog geen machines beschikbaar waren. De rijstterrassen bevinden zich op ongeveer 1500 meter boven zeeniveau en beslaan een oppervlakte van ruim 10.000 km².

Ligging van de provincie Ifugao op Luzon Island, Filipijnen

In 1995 werden de rijstterrassen door de UNESCO op de lijst van werelderfgoed geplaatst.

Veel mensen die Banaue bezoeken, bezoeken ook Sagada. Sagada is vooral bekend vanwege de grotten en rots nissen, die al eeuwenlang worden benut als begraafplaatsen. In de grote Lumiang Burial Cave zijn vele tientallen doodskisten tegen de rotswanden boven op elkaar gestapeld. De oude kisten zijn vervaardigd uit uitgeholde boomstammen waarvan het deksel is vastgezet met houten pinnen. De meer recentelijk geplaatste kisten zijn van het westerse type en gewoon van planken gemaakt. Verder zijn er zogenaamde Hanging Coffins, doodskisten die tegen de bergwand hangen met kabels of op in de bergwand gemaakte consoles.

Helaas kun je niet vliegen naar deze bestemming, het terrein is te bergachtig om een lokale luchthaven te bouwen. Je kunt naar Banaue reizen per auto of bus vanuit Manilla, hetgeen normaal gesproken 8½ à 10 uur duurt. Bij druk verkeer en/of lange stops zal de reistijd langer worden.

Ligging Sagada in de Mountain Province - Luzon, Filipijnen
Ligging Banaue in de provincie Ifugao - Luzon, Filipijnen

 

Excursies Banaue en Omgeving

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: Banga-an (Bagaan) Village tour
02: Batad Village tour
03: Sagada & Bontoc tour

 

Hotels Banaue en Sagada

Hou er rekening mee dat er geen luxe hotels in deze omgeving zijn. Wij bevelen onderstaande hotels aan, laat het ons weten indien u liever een ander hotel boekt.

Hotel B01 Banaue
Hotel B11 Sagada

 

Pakketten Banaue en Sagada (vanuit Manilla)

U kunt kiezen uit diverse standaard pakketten Banaue en Sagada, al deze pakketten zijn inclusief vervoer vanuit Manilla. Er zijn ook mogelijkheden voor een op maat gemaakt pakket. Bij een op maat gemaakt pakket kunt u Banaue en Sagada onder andere combineren met Baguio, Vigan en Laoag.

Diverse aanbieders bieden vervoer van Manilla naar Banaue aan per nachtbus. Wij adviseren om niet voor deze mogelijkheid te kiezen in verband met de veiligheid. Er wordt hard gereden met slecht onderhouden bussen. Met name het laatste gedeelte betreft onverlichte wegen in een bergachtig terrein (met haarspeldbochten en ravijnen). Bovendien is deze vorm van reizen zeer vermoeiend.

Onderstaande pakketten zijn onder andere te combineren met de volgende gepubliceerde rondreizen (met toevoeging van 1 overnachting in Manilla):

Voor de Rondreis Hoogtepunten Filipijnen (23D/22N) geldt dat u ook kunt kiezen voor een ander pakket naar Banaue.

 

01: 3D/2N Banaue (privé of gecombineerd)
02: 4D/3N Banaue + Sagada (privé of gecombineerd)
Pakket Banaue aanvragen

 

Handige Wetenswaardigheden Banaue en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video