Batangas – Southern Luzon, Filipijnen

Introductie Batangas

Batangas is een provincie van de Filipijnen op het noordelijke eiland Luzon. De provincie maakt deel uit van regio IV-A (CALABARZON). De hoofdstad van de provincie is de stad Batangas City. Bij de laatste census in 2010 telde de provincie bijna 2,4 miljoen inwoners.

Deze provincie is – onder andere door haar gunstige ligging ten opzichte van Manilla (Manila) – een populaire toeristische bestemming. Er zijn vele stranden en enkele goede duiklocaties te vinden. Daarnaast zijn in het plaatsje Taal nog vele goed bewaarde overblijfselen te zien uit de Spaanse koloniale tijd.

Midden in het Taalmeer ligt een van de meest actieve vulkanen van de Filipijnen, de Taal Vulkaan. U kunt o.a. een Taal Vulkaan Krater Trekking vanuit Manilla (Manila) doen, eventueel gecombineerd met een transfer naar een andere locatie in deze regio. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsje Anilao (iets ten westen van het plaatsje Mabini), waar je verrassend goed kunt duiken.

Een ander alternatief is de Villa Escudero tour vanuit Manilla (Manila), gelegen nabij San Pablo City in de naastgelegen provincie Laguna. Ook deze excursie is te combineren met een transfer naar bijvoorbeeld één van de vele stranden in de provincie.

Maatwerk is mogelijk, er zijn diverse mogelijkheden om Batangas op te nemen in een South Luzon tour!

Locatie Batangas - Luzon, Filipijnen

 

 

Handige Wetenswaardigheden

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Batangas

Batangas kent twee verschillende seizoenen, 8 maanden relatief droog (oktober – mei) en 4 maanden relatief nat (juni – september). Hierbij zijn januari t/m april de droogste maanden, de natste maanden zijn juli t/m september.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: gehele jaar.
Beste reistijd: oktober – mei.

Huidige weer

Meer over het huidige weer in Batangas City.

Klimaatgegevens Batangas, Luzon, Filipijnen

Kaart

Kaart Batangas

Kaart Batangas, Luzon, Filipijnen