Camiguin – Northern Mindanao, Filipijnen

Introductie Camiguin

Camiguin is een provincie van de Filipijnen. Het is tevens een eiland. Het eiland maakt deel uit van de regio Northern Mindanao. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Mindanao Island in de Bohol Sea. De hoofdstad van het eiland is Mambajao. Iets minder dan de helft van het totale aantal inwoners (ca. 85.000) woont in de hoofdstad Mambajao.

Het eiland heeft maar liefst 7 vulkanen, waarvan Mount Hibok-Hibok de bekendste is. Deze vulkaan barstte in 1951 voor het laatst uit. Het eiland is gevormd door de vulkanen en heeft als bijnaam ‘The Island Born of Fire’. Het aantal vulkanen is zeer opmerkelijk voor zo’n klein eiland. De oppervlakte van het eiland is ongeveer 239 km², dit is iets minder dan de helft van de oppervlakte van Texel.

De fauna van Camiguin is bijzonder divers. Het eiland telt zelfs enkele diersoorten die nergens anders voorkomen. Het eiland heeft een eigen bioregio, doordat het water rond het eiland dusdanig diep is dat het tijdens de laatste ijstijd niet verbonden is geweest met het Mindanao Island.

Locatie Camiguin - Northern Mindanao, Filipijnen

 

 

Excursies Camiguin

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: Camiguin Island tour
02: White Island tour

 

 

Hotels & Resorts Camiguin

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Een door ons aanbevolen resort staat hieronder vermeld.

Resort M01 (Middenklasse Resort)

 

 

Vervoer Camiguin

Wij kunnen de benodigde transfers van en naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor de benodigde vlucht c.q. veerboot van en naar Camiguin. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten
Veerboten

 

Pakketten Camiguin

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Camiguin

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video