Cebu – Central Visayas, Filipijnen

Introductie Cebu

Cebu is een provincie en tevens een eiland in de Central Visayas. De hoofdstad van de provincie is Cebu City. Deze stad wordt ook wel de Koningin van het Zuiden genoemd en is de oudste stad van het land. In 2010 telde de stad ruim 860.000 inwoners, de provincie telt ruim 2,6 miljoen inwoners.

Cebu City ligt midden op Cebu Island aan de oostkust, ter hoogte van Mactan Island. Het is het centrum voor handel en industrie in de regio Visayas. Mactan Island is met bruggen verbonden aan Cebu City en heeft o.a. een internationale luchthaven en diverse leuke resorts aan het strand.

Bezienswaardigheden Cebu

De belangrijkste bezienswaardigheden / toeristische attracties in Cebu zijn:

In Cebu City:

 • Fort San Pedro, gebouwd in 1738 en genoemd naar het vlaggenschip van Legazpi.
 • Magellan’s Cross, dat wordt gezien als een nationaal heiligdom. Op deze plaats werden in 1521 de eerste Filipino’s gedoopt tot het christendom.
 • De Basilica Minore del Santo Niño, gebouwd in 1565. Het is drie maal door een brand verwoest, waarna het in 1737 in de huidige vorm is herbouwd.
 • De Filipijnse Taoïstische tempel, met o.a. een grote, kleurrijke draak, souvenirwinkels, een mini-bibliotheek en een mooi uitzicht.
 • Uitzichtpunt op ca. 600 meter boven de zeespiegel, met uitzicht over de stad en de eilanden Mactan en Olango.

Locatie Cebu - Central Visayas, Filipijnen

Kaart provincie Cebu - Central Visayas, Filipijnen

Op Mactan Island:

 • Lapu-Lapu Monument.
 • Alegre Guitar factory.
 • Mactan Island Aquarium, met zeldzame zeedieren die ook door duikers niet of nauwelijks worden gezien.
 • Diverse watersportmogelijkheden.

 

In de rest van de provincie Cebu:

 • Vanuit Oslob (in het zuiden van Cebu Island) kun je zwemmen of duiken met Walvishaaien (Whale Sharks in het Engels en Butanding in het Tagalog).
 • Eiland hoppen. De eilanden Hilutungan (snorkellocatie voor het hele gezin met zeereservaat, tevens duiklocatie), Nalusuan (zwem- en snorkellocatie voor het hele gezin), Pandanon (perfecte strandlocatie) en Caohagan (prachtig strand met een lokaal dorpje) liggen in de buurt van Mactan Island en vormen een leuke bestemming voor het eiland hoppen.
 • Kawasan Falls in de bergen nabij Badian. Vanaf de ingang is het 15 à 30 minuten lopen over een enigszins hellende weg naar de 1e waterval. Na nog een keer 15 minuten lopen kom je bij de 2e waterval en iets verder bij de 3e en laatste waterval. Je kunt hier zwemmen of je kunt met een bamboevlot het water op, om te genieten van een verfrissende en heerlijke ‘waterval massage’.
 • Crocolandia park, met onder andere krokodillen, alligators, vogels, slangen, herten, etc.
 • Duiken. De belangrijkste duiklocaties vind je nabij Malapascua Island en Moalboal.

 

 

Excursies Cebu

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: Cebu City tour
02: Mactan Island tour
03: Twin City: Cebu City & Mactan Island tour
04: Zwemmen met Walvishaaien tour
05: Kawasan Falls tour
06: South Countryside tour
07: Kawasan Falls + South Countryside tour
08: Eiland hoppen tour
09: Olango Island tour
10: Bohol Island tour

 

 

Hotels & Resorts provincie Cebu

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels & resorts staan hieronder vermeld. Meer keuze voor een hotel in Cebu City of op Mactan Island vindt u op onze pagina hotels.

Hotel M01 Cebu City (Middenklasse Hotel)
Resort M11 Mactan Island (Middenklasse Resort)
Resort L11 Mactan Island (Luxe Resort)
Hotel B21 Oslob Omgeving (Budget Hotel)

 

 

Vervoer Cebu

Wij kunnen de benodigde transfers op Cebu Island voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor de benodigde vlucht c.q. veerboot van en naar Cebu. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Binnenlandse vluchten
Vluchten Azië
Veerboten Central Visayas
Veerboten Luzon

 

 

Pakketten Cebu

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder staan als voorbeelden enkele reizen waarin een verblijf in Cebu is opgenomen.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Cebu

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video