Coron – Busuanga Island, Palawan, Filipijnen

Introductie Coron

Coron Town is de grootste en belangrijkste plaats gelegen op Busuanga Island. Het prachtige Coron Island ligt vlak bij het stadje en biedt goede mogelijkheden voor o.a. eiland hoppen, snorkelen e.d. Beide eilanden maken deel uit van de Calamian Group of Islands, een eilandengroep van ca. 100 eilanden die tezamen het noordoostelijke deel van de provincie Palawan vormen.

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

Verborgen tussen de rotsen van Coron Island vind je talloze witte verlaten zandstranden. Met een banca – de typisch Filipijnse boot – laat je je van het ene naar het andere eiland brengen, het zogenoemde eiland hoppen. Tijdens een dagje eiland hoppen snorkel je in een verborgen lagune, ontdek je een ‘secret beach‘ of maak je een korte trekking en geniet je van het uitzicht op een prachtige lagune. Je kunt ook zwemmen in één van de kristalheldere bergmeertjes.

Deze bestemming is ook bekend uit de 2e wereldoorlog. Op 24 september 1944 vertrokken 180 Amerikaanse gevechtsvliegtuigen van verschillende schepen met als doel Coron. Er lagen hier ten minste 18 grote Japanse oorlogsschepen, waarvan er tenminste 10 zijn vergaan door deze aanval. Hierdoor is deze bestemming een perfecte locatie geworden voor het wrakduiken. De meeste wrakken zijn in uitstekende staat, zijn mooi begroeid en zijn een thuis geworden voor groot en klein leven rond de wrakken. Sommige wrakken liggen zo ondiep, dat ze ook door snorkellaars kunnen worden bekeken.

Locatie gemeente Coron, Palawan, Filipijnen

 

 

Excursies Coron

De belangrijkste excursies die wij aanbieden vanuit Coron Town zijn (klik op een balk om te openen):

01: Coron Town tour (gecombineerd)
02: Coron Town tour (privé)
03: Coron Town tour (privé, op maat gemaakt)
04: Coron Island tour, variant 1 (gecombineerd)
05: Coron Island tour, variant 2 (gecombineerd)
06: Coron Island tour (privé)
07: Coron Island tour (privé, op maat gemaakt)
08: Malcapuya Island tour (gecombineerd)
09: Malcapuya Island tour (privé)
10: Malcapuya + Banana + Bulog Island tour (gecombineerd)
11: Malcapuya + Banana + Bulog Island tour (privé)

 

 

Expedities van Coron naar El Nido

Voor de avonturiers onder ons, het is mogelijk om mee te doen aan een 3-, 4- of 5-daagse expeditie van Coron naar El Nido (of omgekeerd). Alleen op deze wijze kunt u de prachtige Linapacan Group of Islands ontdekken!

Zowel gecombineerde als privé expedities behoren tot de mogelijkheden. Gecombineerd wil zeggen dat er ook andere deelnemers zijn die met u meereizen, privé wil zeggen dat u alleen met uw eigen groepje mensen reist. Hieronder staan de mogelijkheden voor gecombineerde expedities vermeld. Voor privé expedities geldt dat deze dagelijks kunnen vertrekken (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Uiteraard is privé wel een stukje duurder dan gecombineerd, tenzij u in een groep reist. Vraag ons even naar de prijs indien u geïnteresseerd bent in een privé expeditie!

Is een expeditie of safari iets voor u?
Expeditie van Coron via de Linapacan Group of Islands naar El Nido
Expeditie aanvragen

 

 

Hotels & Resorts Coron Town en Omgeving

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen Hotels & Resorts staan hieronder vermeld.

Hotel B01 Coron Town (Budget Hotel)
Resort M11 Coron Omgeving (Middenklasse Hotel)

 

 

Vervoer Coron (Busuanga)

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse vlucht of een veerboot van of naar Coron. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten
Veerboten

 

 

Pakketten Coron Town en Omgeving

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder wordt een pakket weergegeven als voorbeeld.

7D/6N Coron

 

 

Handige Wetenswaardigheden Coron Town en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaarten
Video