Donsol – Sorsogon, Southern Luzon, Filipijnen

Introductie

De gemeente Donsol ligt op ongeveer 1 uur rijden van Legazpi. Het is gelegen in de Filipijnse provincie Sorsogon in de Bicol Region van het eiland Luzon. De gemeente telt ongeveer 47.000 inwoners.

Ligging van de provincie Sorsogon in de Bicol Region op Luzon Island, Filipijnen

In Donsol en omgeving kunnen diverse toeristische activiteiten worden ondernomen, o.a.:

  • Zwemmen met Walvishaaien. De beste periode hiervoor is februari t/m mei. In de periode juli t/m december zijn er geen Walvishaaien in Donsol, u kunt in deze periode echter wel Zwemmen met Walvishaaien in Oslob – Cebu.
  • Duiken. Er zijn o.a. mogelijkheden om te duiken nabij Donsol, bij San Miguel en bij Manta Bowl. De laatstgenoemde mogelijkheden liggen nabij Ticao Island, u kunt eventueel ook overnachten op Ticao Island.
  • Vuurvliegjes Spotten op de Ugod River.
  • Vissen.
  • Eiland Hoppen.
  • Kajakken.

Locatie gemeente Donsol in de provincie Sorsogon - Luzon, Filipijnen

 

 

Excursies Donsol

Vraag ons even naar de mogelijkheden indien u 1 of meerdere excursies wilt boeken in Donsol. De onder introductie genoemde toeristische activiteiten geven een indicatie van de mogelijkheden.

 

Hotels & Resorts Donsol

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort in Donsol voor u reserveren. Een door ons aanbevolen resort staat hieronder vermeld.

Resort M01 (Middenklasse Resort)

 

 

Vervoer Donsol

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen, eventueel gecombineerd met een ½ dag City tour in Legazpi. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse vlucht van of naar Legazpi. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten

 

Pakketten Donsol

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart Donsol
Video