El Nido – Palawan, Filipijnen

Introductie El Nido

El Nido is voor veel van onze klanten het hoogtepunt van hun vakantie Filipijnen. De natuur van de Bacuit Bay is adembenemend mooi, een waar paradijs op aarde!

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

In het Nederlands vertaald heet El Nido ‘Het Nest‘. Deze naam is ontstaan door de handel met Chinezen, die vogelnestjes van zwaluwen – die in deze omgeving volop worden gevonden – als delicatesse beschouwen.

Doordat deze bestemming ver weg ligt van de ‘bewoonde wereld’, is het lange tijd onbekend gebleven in de wereld. Dit ondanks dat er al duizenden jaren mensen wonen. Pas vanaf 1979 is dit stadje bekend geworden, toen er ‘s nachts op zee een ongelukje gebeurde in de Bacuit Bay. Door het ongelukje besloot men voor anker te gaan in deze baai. Toen de bemanning ‘s morgens wakker werd, keken zij hun ogen uit. Een uniek landschap als dat van de Bacuit Bay – met donkere rotsen, groene bossen en witte zandstranden – hadden ze nog nooit gezien!

Wij adviseren om niet te lang te wachten met een bezoek aan El Nido. Door het internet zijn steeds meer mensen ervan op de hoogte dat dit een unieke vakantiebestemming betreft…

Gemeente El Nido op Palawan Island, Filipijnen

 

 

Excursies El Nido

Om deel te mogen nemen aan excursies in El Nido, dient u eenmalig een Eco Tourism Devolopment Fee van 200 Filipijnse Peso (200.00 PHP = 3,14 EUR) per persoon te betalen (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen, 10 dagen geldig). U kunt deze Fee via ons of ter plaatse voldoen, de keuze is aan u.

De belangrijkste excursies die wij aanbieden vanuit El Nido Town zijn (klik op een balk om te openen):

01: Lagunes & Snorkel tour
02: Lagunes & Snorkel tour met kajak
03: Grotten & Snorkel tour
04: Super Snorkel tour
05: Eiland hoppen tour (½ dag)
06: Cadlao Island Kajak & Snorkel tour
07: Cadlao Island Flora & Fauna tour
08: Duik tour (1 duik)
09: Duik tour (2 duiken)
10: Duik tour (3 duiken)

 

 

Expedities en Safari’s El Nido

Voor de avonturiers onder ons, het is mogelijk om mee te doen aan een 3-, 4- of 5-daagse expeditie van El Nido naar Coron (of omgekeerd) c.q. een 3-daagse safari met als start- en eindpunt El Nido. Alleen op deze wijze kunt u de prachtige Linapacan Group of Islands ontdekken!

Zowel gecombineerde als privé expedities en safari’s behoren tot de mogelijkheden. Gecombineerd wil zeggen dat er ook andere deelnemers zijn die met u meereizen, privé wil zeggen dat u alleen met uw eigen groepje mensen reist. Hieronder staan de mogelijkheden voor gecombineerde expedities en safari’s vermeld. Voor privé expedities en safari’s geldt dat deze dagelijks kunnen vertrekken (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Uiteraard is privé wel een stukje duurder dan gecombineerd, tenzij u in een groep reist. Vraag ons even naar de prijs indien u geïnteresseerd bent in een privé expeditie of safari!

 

Is een expeditie of safari iets voor u?
Expeditie van El Nido via de Linapacan Group of Islands naar Coron
Safari van El Nido via de Linapacan Group of Islands naar El Nido
Safari of Expeditie aanvragen

 

 

Hotels & Resorts El Nido Town en omgeving

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels / resorts staan hieronder vermeld.

Hotel B01 El Nido Town (Budget Hotel)
Hotel B02 El Nido Town (Budget Hotel)
Hotel B03 El Nido Town (Budget Hotel)
Resort L11 El Nido Omgeving (Luxe Resort)

 

 

Vervoer El Nido

Wij kunnen elke willekeurige transfer van of naar El Nido voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse vlucht van of naar El Nido. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten

 

 

Pakketten El Nido Town en omgeving

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder staan als voorbeelden enkele rondreizen waarin een verblijf in El Nido is opgenomen.

 

 

Handige Wetenswaardigheden El Nido Town en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaarten
Video