El Nido – Palawan, Filipijnen

Introductie El Nido

El Nido is voor veel van onze klanten het hoogtepunt van hun vakantie Filipijnen. De natuur van de Bacuit Bay is adembenemend mooi, een waar paradijs op aarde!

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

In het Nederlands vertaald heet El Nido ‘Het Nest‘. Deze naam is ontstaan door de handel met Chinezen, die vogelnestjes van zwaluwen – die in deze omgeving volop worden gevonden – als delicatesse beschouwen.

Doordat deze bestemming ver weg ligt van de ‘bewoonde wereld’, is het lange tijd onbekend gebleven in de wereld. Dit ondanks dat er al duizenden jaren mensen wonen. Pas vanaf 1979 is dit stadje bekend geworden, toen er ’s nachts op zee een ongelukje gebeurde in de Bacuit Bay. Door het ongelukje besloot men voor anker te gaan in deze baai. Toen de bemanning ’s morgens wakker werd, keken zij hun ogen uit. Een uniek landschap als dat van de Bacuit Bay – met donkere rotsen, groene bossen en witte zandstranden – hadden ze nog nooit gezien!

Wij adviseren om niet te lang te wachten met een bezoek aan El Nido. Door het internet zijn steeds meer mensen ervan op de hoogte dat dit een unieke vakantiebestemming betreft…

Gemeente El Nido op Palawan Island, Filipijnen

Excursies El Nido

Om deel te mogen nemen aan excursies in El Nido, dient u eenmalig een Eco Tourism Devolopment Fee van 200 Filipijnse Peso (200.00 PHP = 3,43 EUR) per persoon te betalen (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen, 10 dagen geldig). U kunt deze Fee via ons of ter plaatse voldoen, de keuze is aan u.

De belangrijkste excursies die wij aanbieden vanuit El Nido Town zijn (klik op een balk om te openen):

01: Lagunes & Snorkel tour

Bezoek 2 lagunes van Miniloc Island, Secret Lagoon en Big Lagoon. Tevens kun je snorkelen rond Simizu Island en bij Payong-Payong Beach. Daarnaast kun je ook genieten van Payong Payong Beach zelf en van 7 Commando Beach. De excursie duurt 7 à 8 uur en is inclusief lunch.

Bij Big Lagoon is het mogelijk om een tweepersoons kajak te huren voor 250 Filipijnse Peso (250.00 PHP = 4,28 EUR).

Dit is één van de beste natuur & snorkel tours in de Filipijnen, deze mag je dan ook echt niet missen als je naar El Nido gaat!

Dit is standaard een gecombineerde excursie, een privé excursie is echter ook mogelijk.

Entree Big Lagoon - Bacuit Bay El Nido, Palawan, Filipijnen

Entree Big Lagoon - Bacuit Bay El Nido, Palawan, Filipijnen

02: Grotten & Snorkel tour

Deze excursie is een combinatie van een prachtige sightseeing tour en een snorkel tour. Je bezoekt Snake Island (zo genoemd vanwege de vorm), Cudugnon Cave, Cathedral Cave, Pangulasian Island en Pinagbuyutan Island (lokaal ook ‘Ellis Island’ genoemd). Bij een rustige zee is het rif aan de voorkant van Pangulasian Island een perfecte snorkelplek. Als je geluk hebt, zie je schildpadden en zwarte tip haaien. De excursie duurt 7 à 8 uur en is inclusief lunch.

Dit is standaard een gecombineerde excursie, een privé excursie is echter ook mogelijk.

Snake Island in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

Cathedral Cave in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

03: Super Snorkel tour

Deze uitgebreide snorkel tour brengt je naar Helicopter Island en naar Tapiutan Island. Tevens bezoek je de beroemde Secret Beach (geheim strand) en ook de Hidden Beach (verborgen strand). Je hebt ook de mogelijkheid om Matinloc Shrine te bezoeken, de entreegelden hiervoor bedragen 100 Filipijnse Pesos per persoon (niet inbegrepen, 100.00 PHP = 1,71 EUR).

Bij deze tour heb je de grootste kans om schildpadden te zien. De excursie duurt 7 à 8 uur en is inclusief lunch.

Dit is standaard een gecombineerde excursie, een privé excursie is echter ook mogelijk.

Secret Beach (geheim strand) in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

Zeeschildpad in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

04: Cadlao Island & Small Lagoon tour

Tijdens deze excursie bezoek je Cadlao Island, met NatNat Beach, Cadlao Lagoon, Pasandigan Cove en ook Paradise Beach. Daarnaast bezoek je ook de beroemde Small Lagoon van Miniloc Island en Ipil Beach. Per saldo kun je uitgebreid genieten van de prachtige en zeker unieke natuur in de Bacuit Bay van El Nido, zowel boven als onder water! De excursie duurt 7 à 8 uur en is inclusief lunch.

Bij Small Lagoon is het mogelijk om een tweepersoons kajak te huren voor 200 Filipijnse Peso (200.00 PHP = 3,43 EUR).

Dit is standaard een gecombineerde excursie, een privé excursie is echter ook mogelijk.

Cadlao Lagoon in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

Small Lagoon, Miniloc Island in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

05: Bacuit Bay SUP tour

Wil je een dagje gaan SUPPEN in de prachtige Bacuit Bay van El Nido? Ook dat is mogelijk! We kunnen aan bovengenoemde excursies de huur van een SUP-board met bijbehorende peddel toevoegen, daarnaast is het ook mogelijk om een combinatie van bovengenoemde bestemmingen te bezoeken. Een combinatie van Small Lagoon, Big Lagoon en Secret Beach op 1 dag is helaas niet meer mogelijk, je kunt maar één van deze toppers op 1 dag bezoeken.

Je wordt vergezeld door een boot, je hoeft dus niet de hele dag te peddelen. De excursie duurt 7 à 8 uur en is inclusief lunch.

Dit is standaard een gecombineerde excursie, een privé excursie is echter ook mogelijk.

SUPPEN in de Bacuit Bay van El Nido, Palawan, Filipijnen

SUPPEN in de Bacuit Bay van El Nido, Palawan, Filipijnen

06: Nacpan & Calitang Beach tour

Op ongeveer 3 kwartier rijden vanaf El Nido kun je een unieke Twin Beach bezoeken, Nacpan Beach en Calitang Beach komen daar samen. Geniet van deze prachtige stranden, eventueel kun je natuurlijk ook de omgeving van deze stranden gaan verkennen. De excursie betreft de huur van een minibusje met chauffeur.

De excursie duurt maximaal 8 uur en is exclusief lunch. Dit betreft een privé excursie.

Luchtfoto Twin Beach, Nacpan & Calitang - El Nido, Palawan, Filipijnen

Twin Beach, Nacpan & Calitang - El Nido, Palawan, Filipijnen

07: Trekking Nagkalit-kalit waterval + Nacpan & Calitang Beach tour

Tijdens deze dagexcursie maak je een wandeling van ongeveer een half uur naar de Nagkalit-kalit waterval. Daar kun je een tijdje genieten van de waterval, alvorens je weer terug wandelt naar de minibus. Vervolgens bezoek je de unieke Twin Beach van El Nido, Nacpan Beach en Calitang Beach. Geniet van deze prachtige stranden, eventueel kun je natuurlijk ook de omgeving van deze stranden gaan verkennen.

De excursie duurt maximaal 8 uur en is inclusief lunch en gids. Dit betreft een privé excursie.

Nagkalit-kalit waterval - El Nido, Palawan, Filipijnen

Twin Beach, Nacpan & Calitang - El Nido, Palawan, Filipijnen

08: Duiken

Duik pakket met naar keuze 2 of 3 duiken, inclusief huur duikuitrusting, duikinstructeur en boot.

Bij 2 duiken heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een hele of een halve dag duiken. Bij een hele dag duiken is de lunch inbegrepen, bij een halve dag (naar keuze ’s morgens of ’s middags) niet. Bij 3 duiken betreft de excursie een hele dag en is de lunch inbegrepen.

Dit betreft een gecombineerde excursie.

Duiken in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

Duiken in de Bacuit Bay - El Nido, Palawan, Filipijnen

Expedities en Safari’s El Nido

Voor de avonturiers onder ons, het is mogelijk om mee te doen aan een 3-, 4- of 5-daagse expeditie van El Nido naar Coron (of omgekeerd) c.q. een 3-daagse safari met als start- en eindpunt El Nido. Alleen op deze wijze kunt u de prachtige Linapacan Group of Islands ontdekken!

Zowel gecombineerde als privé expedities en safari’s behoren tot de mogelijkheden. Gecombineerd wil zeggen dat er ook andere deelnemers zijn die met u meereizen, privé wil zeggen dat u alleen met uw eigen groepje mensen reist. Hieronder staan de mogelijkheden voor gecombineerde expedities en safari’s vermeld. Voor privé expedities en safari’s geldt dat deze dagelijks kunnen vertrekken (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Uiteraard is privé wel een stukje duurder dan gecombineerd, tenzij u in een groep reist. Vraag ons even naar de prijs indien u geïnteresseerd bent in een privé expeditie of safari!

Is een expeditie of safari iets voor u?

Is een expeditie of safari iets voor u?

Tijdens een expeditie of safari bezoek je afgelegen eilandjes met verlaten stranden. Echte ongerepte natuur, zoals je die nog maar zelden tegenkomt. Een expeditie of safari is dé manier om deze ongerepte natuur te verkennen.

Een expeditie of safari is geen rondleiding. Je bevindt je buiten de toeristische routes zodat je zelf je eigen paradijs kunt ontdekken.

De expeditie boten zijn goed uitgerust om een avontuurlijke reis mee te maken. De bemanning begeleidt en verzorgt je tijdens de reis.

Maak kennis met de eilandbewoners en ervaar de manier van leven van een eenvoudige vissersfamilie. Overnacht in een dorpje en ervaar echte Filipijnse gastvrijheid.

Er zijn diverse plaatsen waar je kunt genieten van de eenzaamheid en een minder ingewikkeld leven. Geniet en ontspan. Ontdek verborgen baaien, ongerepte riffen waar je kunt snorkelen, bezoek dorpjes en weelderige jungles.

De bemanning heeft een uitgebreide kennis van de zee, de cultuur en het leven op een eiland. Tijdens de reis word je niet bediend, maar verzorgt als vrienden.

De expedities en safari’s vallen onder het ecotoerisme. De bemanning probeert de eilanden zonder sporen achter te laten en indien mogelijk beter dan dat het aangetroffen werd. Steun de bemanning hierbij!

Begrijp de luxe van eenvoud en zoek de persoonlijke band tussen de natuur en jezelf. Eet verse vis uit de zee, drink van een kokosnoot die rechtstreeks uit de boom komt, douche in een plaatselijk dorpje (op de Filipijnse manier) en geniet van het vreugdevuur op het strand en van het slapen onder de sterren.

Waar zullen we slapen? Wat gaan we doen? Waar gaan we heen? Wat zullen we eten? Maak voor één keer in je leven geen plannen, doe mee met de groep en ervaar het echte ‘leven van de mens’.

Een expeditie of safari is niet voor iedereen. Als je niet kunt genieten van bovenstaande eenvoudige levenswijze, dan kun je beter niet mee gaan. Niet voor jezelf, niet voor de groep en niet voor de bemanning. Kun je wel genieten van bovenstaande levenswijze, ga dan mee en maak de reis van je leven!

Foto’s van diverse expedities.

Expeditie van El Nido via de Linapacan Group of Islands naar Coron

Expeditie van El Nido via de Linapacan Group of Islands naar Coron

Omschrijving
expeditie
Globale
route
Prijzen en vertrekdata
3-daagse expedities
Prijzen en vertrekdata
4-daagse expedities
Prijzen en vertrekdata
5-daagse expedities

Beleef je eigen expeditie in de Filipijnen! Ga op expeditie met een groepje van gelijkgestemde onafhankelijke reizigers (max. 14 deelnemers voor de 3- en 4-daagse expedities en max. 12-25 deelnemers voor de 5-daagse expedities) en reis op deze unieke manier van El Nido naar Coron of omgekeerd. Reis door de prachtige Linapacan Group of Islands, een groep eilanden die je op geen enkele andere manier kunt verkennen!

De expedities hebben geen vaste of uitgestippelde route. Het enige wat vast staat, is dat je na het ontbijt op de 1e dag vertrekt vanuit El Nido of Coron en dat je vóór dat het donker wordt arriveert in de haven van bestemming op de laatste dag. Wat er in de tussentijd gebeurt, is afhankelijk van de wensen van de groep.

Je kunt overnachten in dorpjes of op de boot, maar je kunt natuurlijk ook overnachten op één van de vele onbewoonde eilandjes. Al het eten en drinken (exclusief alcoholische dranken, neem die zelf mee) is inbegrepen, het eten bestaat met name uit verse vis en vruchten.

Overdag kun je de vele, meestal verlaten eilanden verkennen. Je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen op ongerepte riffen of gaan vissen. Natuurlijk kun je ook gewoon een boek gaan lezen op het dek van de boot of lekker relaxen. ’s Avonds kun je rond een kampvuurtje genieten van een paar biertjes en van verhalen van je kampgenoten.

Deze expeditie is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

Foto’s van diverse expedities.

Globale route expeditie van El Nido naar Coron, Palawan, Filipijnen

Zie onderstaande tabel voor de prijzen die geldig zijn voor de 3-daagse expedities. Genoemde prijzen gelden voor een gecombineerde expeditie (max. 14 deelnemers). Er zijn ook mogelijkheden voor een privé expeditie, laat het ons even weten indien u liever een privé expeditie boekt.

Pakket: 3D/2N Expeditie Linapacan Group of Islands
Prijzen per persoon
Aantal deelnemers
1 2 3 4 5 6 of meer
Van El Nido naar Coron € 354,- € 329,- € 321,- € 317,- € 314,- € 313,-

Vertrekdata 3-daagse expedities.

Bij een privé expeditie is het dagelijks mogelijk om te vertrekken, bij een gecombineerde expeditie niet. Indien u een gecombineerde expeditie ruimschoots van tevoren aanvraagt, dan is het wellicht mogelijk om de door u gewenste vertrekdatum aan te houden. Indien u een gecombineerde expeditie echter kort van tevoren aanvraagt, dan zult u aan moeten sluiten bij mensen die reeds eerder hebben geboekt.

Zie onderstaande tabel voor de prijzen die geldig zijn voor de 4-daagse expedities. Genoemde prijzen gelden voor een gecombineerde expeditie (max. 14 deelnemers). Er zijn ook mogelijkheden voor een privé expeditie, laat het ons even weten indien u liever een privé expeditie boekt.

Pakket: 4D/3N Expeditie Linapacan Group of Islands
Prijzen per persoon
Aantal deelnemers
1 2 3 4 5 6 of meer
Van El Nido naar Coron € 440,- € 415,- € 407,- € 403,- € 400,- € 399,-

Vertrekdata 4-daagse expedities.

Bij een privé expeditie is het dagelijks mogelijk om te vertrekken, bij een gecombineerde expeditie niet. Indien u een gecombineerde expeditie ruimschoots van tevoren aanvraagt, dan is het wellicht mogelijk om de door u gewenste vertrekdatum aan te houden. Indien u een gecombineerde expeditie echter kort van tevoren aanvraagt, dan zult u aan moeten sluiten bij mensen die reeds eerder hebben geboekt.

Hou er rekening mee dat 3-daagse en 5-daagse expedities populairder zijn dan 4-daagse expedities. Het is daardoor lastiger om aan te sluiten bij een groep.

Zie onderstaande tabel voor de prijzen die geldig zijn voor de 5-daagse expedities. Genoemde prijzen gelden voor een gecombineerde expeditie (max. 12-25 deelnemers). Er zijn ook mogelijkheden voor een privé expeditie, laat het ons even weten indien u liever een privé expeditie boekt.

Pakket: 5D/4N Expeditie Linapacan Group of Islands
Prijzen per persoon
Aantal deelnemers
1 2 3 4 5 6 of meer
Van El Nido naar Coron, regulier seizoen
€ 526,- € 501,- € 493,- € 488,- € 486,- € 484,-
Van El Nido naar Coron, piekseizoen1
€ 640,- € 615,- € 607,- € 603,- € 600,- € 599,-
1 Piekseizoen: Voor en tijdens Kerst, tijdens en na Oud en Nieuw, Chinees Nieuwjaar en Pasen.

Vertrekdata 5-daagse expedities.

Bij een privé expeditie is het dagelijks mogelijk om te vertrekken, bij een gecombineerde expeditie niet. Indien u een gecombineerde expeditie ruimschoots van tevoren aanvraagt, dan is het wellicht mogelijk om de door u gewenste vertrekdatum aan te houden. Indien u een gecombineerde expeditie echter kort van tevoren aanvraagt, dan zult u aan moeten sluiten bij mensen die reeds eerder hebben geboekt.

Safari van El Nido via de Linapacan Group of Islands naar El Nido

Safari van El Nido via de Linapacan Group of Islands terug naar El Nido

Omschrijving safariPrijzen en vertrekdata 3-daagse safari's

Een safari is ongeveer hetzelfde als een expeditie. Het enige verschil is dat je bij een expeditie van de ene naar een andere bestemming reist (in dit geval van El Nido naar Coron), bij een safari is het start- en eindpunt hetzelfde (in dit geval van El Nido naar El Nido).

Zie onderstaande tabel voor de prijzen die geldig zijn voor de 3-daagse safari’s. Genoemde prijzen gelden voor een gecombineerde safari (max. 14 deelnemers). Er zijn ook mogelijkheden voor een privé safari, laat het ons even weten indien u liever een privé safari boekt.

Pakket: 3D/2N Safari Linapacan Group of Islands
Prijzen per persoon
Aantal deelnemers
1 2 3 4 5 6 of meer
Van El Nido naar El Nido € 296,- € 271,- € 262,- € 258,- € 256,- € 254,-

Vertrekdata 3-daagse safari’s:

Bij een privé safari is het dagelijks mogelijk om te vertrekken, bij een gecombineerde safari niet. Indien u een gecombineerde safari ruimschoots van tevoren aanvraagt, dan is het wellicht mogelijk om de door u gewenste vertrekdatum aan te houden. Indien u een gecombineerde safari echter kort van tevoren aanvraagt, dan zult u aan moeten sluiten bij mensen die reeds eerder hebben geboekt.

Safari of Expeditie aanvragen

Hotels & Resorts El Nido Town en omgeving

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels / resorts staan hieronder vermeld.

Hotel B01 El Nido Town (Budget Hotel)

Hotel B01 Onze sterrenclassificatie van Hotel B01 - El Nido, Palawan, Filipijnen: 2½ sterren betreft een direct aan het strand en centraal in El Nido Town gelegen resort. Het biedt budget-accommodatie aan voor een goede prijs.

Het betreft een klein, middenklasse familiebedrijf dat eenvoudige, schone en comfortabele kamers biedt voor vakantiegangers in El Nido.

Dit resort in El Nido Town is zeer populair, boek op tijd want vol = vol !

Kamer types (alle kamers zijn voorzien van airco + warm water):

 • Small Townside Room, max. 2 personen. 2 eenpersoons bedden.
 • Townside Room, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • Deluxe No View Room, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • Deluxe Sea View Room, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • Deluxe Premium Room, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • D. Cottage, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • J. Cottage, max. 3 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed.
 • M. Cottage, max. 4 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed, met mogelijkheid voor 1 extra bed.
 • M. Cottage, max. 5 personen. 1 tweepersoons bed + 1 eenpersoons bed + 1 slaapbank, met mogelijkheid voor 1 extra bed.
 • Resort B01 - El Nido, Deluxe Rooms
 • Townside Rooms
 • Townside Room
 • Deluxe Rooms
 • Deluxe Room
 • Cottage
 • Cottage
Hotel B02 El Nido Town (Budget Hotel)

Hotel B02 Onze sterrenclassificatie van Hotel B02 - El Nido, Palawan, Filipijnen: 2 sterren ligt aan de kust van El Nido. Er zijn eenvoudige en comfortabele accommodaties beschikbaar. WiFi is gratis in de openbare ruimten. Deze bed & breakfast heeft een 24-uurs receptie en tevens een wasservice.

U bevindt zich op een gunstige plek, het is hier rustig maar alles is toch dichtbij. Het busstation bereikt u per tricycle in 10 minuten. De luchthaven van El Nido is op 20 minuten rijafstand gevestigd.

Alle kamers met airconditioning hebben een ventilator, een kledingrek en een flatscreen-tv met kabelzenders. U profiteert hier ook van gratis koffie en mineraalwater. In de privébadkamer kunt u gebruikmaken van handdoeken, een koude of warme douche en gratis toiletartikelen.

U heeft de keuze uit een continentaal of een plaatselijk ontbijt.

Dit hotel in El Nido Town is zeer populair, boek op tijd want vol = vol !

Kamer types:

 • Standard Room, max. 2 personen. 2 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed. 16 m².
 • Deluxe Room, max. 2 personen. 2 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed. 16 m².
 • Family Room, max. 4 personen. 2 eenpersoons bedden + 1 stapelbed.
 • Superior Room, max. 6 personen. 3 tweepersoons bedden.
 • Hotel B02
 • Hotel B02
 • Restaurant
 • Standard Room
 • Deluxe Room
Hotel B03 El Nido Town (Budget Hotel)

Hotel B03 Onze sterrenclassificatie van Hotel B03 - El Nido, Palawan, Filipijnen: 2 sterren beschikt over schone, comfortabele kamers en gratis WiFi in openbare ruimtes.

De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van airconditioning. Ze beschikken over een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een koude of warme douche. De 24-uurs receptie biedt o.a. was- en strijkservices.

Dit hotel heeft geen eigen restaurant (ontbijt is wel inbegrepen), maar er zijn populaire eetgelegenheden op slechts enkele minuten lopen van de accommodatie. U bevindt zich op een gunstige plek, het is hier rustig maar alles is toch dichtbij. Het busstation bereikt u per tricycle in 10 minuten. De luchthaven van El Nido is op 20 minuten rijafstand gevestigd.

Dit hotel in El Nido Town is zeer populair, boek op tijd want vol = vol !

Kamer types:

 • Standard Room, max. 2 personen. 2 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed. 11 m².
 • Deluxe Room, max. 2 personen. 2 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed. 11 m². Gedeeltelijk uitzicht op zee.
 • Hotel B03
 • Deluxe Room
 • Standard Room
 • Uitzicht vanaf het balkon van een Deluxe Room
Resort L11 El Nido Omgeving (Luxe Resort)

Resort L11 Onze sterrenclassificatie van Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen: 4 sterren heeft een totaal van 50 kamers voorzien van rieten dak en gebouwd met inheemse Filipijnse materialen. De vloeren zijn van hout en de muren zijn bedekt met geweven bamboe latten, plaatselijk bekend als Sawali. Alle kamers hebben een eigen veranda die een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende eilanden biedt.

Kamer types:

 • Er zijn 7 Water Cottages gebouwd op palen naast de spectaculaire karst kliffen. 25 m², max. 2 personen.
 • 5 Seaview Rooms staan ook op palen boven het water. 43 m², max. 4 personen.
 • 10 Deluxe Seaview Rooms zijn ontworpen als showcase voor dit Luxe Eco-vriendelijke Resort. Alle 10 kamers zijn voorzien van zonne-energie en hebben een efficiënt verlichtingssysteem en een plafondventilator. 44 m², max. 2 personen. Biedt een spectaculair uitzicht op de Bacuit Bay!
 • Er zijn 12 Beachside Rooms, gelegen aan de voorkant van het witte zandstrand. 30 m², max. 3 personen.
 • 13 Garden Cottages zijn omgeven door tropische planten en op slechts een steenworp afstand van het strand. 27 m², max. 3 personen.
 • 3 Cliff Cottages zijn gebouwd op de flank van een klif en bieden een panoramisch uitzicht op het resort en de Bacuit Bay. 43 m², max. 4 personen. Een smalle trap geeft toegang tot de Cliff Cottages, waardoor ze niet geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen
  Resort L11
 • Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen
  Resort L11
 • Water Cottages Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen
  Water Cottages
 • Water Cottage Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen
  Water Cottage
 • Deluxe Seaview Room Resort L11 - El Nido, Palawan, Filipijnen
  Deluxe Seaview Room

Vervoer El Nido

Wij kunnen elke willekeurige transfer van of naar El Nido voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse vlucht van of naar El Nido. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers

Wij kunnen onder andere de volgende transfers voor u organiseren:

Deze transfers betreffen gecombineerde transfers, privé transfers zijn echter ook mogelijk. De transfer vindt plaats per minibus voorzien van airco.

Transfer van El Nido naar Taytay of Puerto Princesa City - Palawan, Filipijnen

Vluchten

Wij kunnen de volgende vluchten voor u reserveren (onder voorbehoud van beschikbaarheid):

Voor deze vluchten geldt dat per persoon 10 kg ruimbagage + 7 kg handbagage is inbegrepen. Wij kunnen dit voor u opwaarderen met 5 of 10 kg extra ruimbagage per persoon. Voor de overige bagage zult u ter plaatse 200 Filipijnse Peso (200.00 PHP = 3,43 EUR) per kilo bij moeten betalen (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen).

Vlucht van El Nido naar Cebu of Manilla (Manila), Filipijnen

Pakketten El Nido Town en omgeving

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder staan als voorbeelden enkele rondreizen waarin een verblijf in El Nido is opgenomen.

Handige Wetenswaardigheden El Nido Town en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat El Nido

De gemeente heeft twee verschillende seizoenen, 7½ maanden relatief droog (half oktober – mei) en 4½ maanden relatief nat (juni – half oktober). Hierbij zijn februari en maart de droogste maanden, de natste maanden zijn juli en augustus.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: oktober – juni.
Beste reistijd: november – mei.

Huidige weer

Meer over het huidige weer in El Nido.

Klimaatgegevens El Nido

Kaarten

Kaart gemeente El Nido

Kaart gemeente El Nido op Palawan Island, Filipijnen

Kaart El Nido Town

Kaart El Nido Town op Palawan Island, Filipijnen

Video

Video El Nido