Legazpi City – Albay, Southern Luzon, Filipijnen

Introductie Legazpi City

Legazpi City (ook geschreven als Legaspi City) is de hoofdstad van de Filipijnse provincie Albay op het eiland Luzon. Het is tevens het regionale centrum van de Bicol Region. De stad heeft ruim 182.000 inwoners.

De stad is vernoemd naar Miguel López de Legazpi, de Spaanse ontdekkingsreiziger die het land veroverde vanaf 1565.

Ligging van de provincie Albay in de Bicol Region op Luzon Island, Filipijnen

In Legazpi City en omgeving kunnen diverse toeristische activiteiten worden ondernomen, o.a.:

  • Een City tour (½ dag). Bezoek de Cagsawa Ruins (ook gespeld als Kagsawa of Cagsaua), Lignon Hill, Daraga Church en Embarcadero (een winkelcentrum). Vanuit diverse van deze punten heeft u een prachtig uitzicht op de Mayon Vulkaan.
  • Een Provinciale tour. Naast de bij bovengenoemde City tour genoemde bestemmingen bezoekt u ook de Mayon Vulkaan, Twi Handicraft Center en diverse andere locaties in andere stadjes.
  • Een ATV (All Terrain Vehicle) tour naar de Mayon Vulkaan.
  • Een trekking naar de Mayon Vulkaan (naar keuze als dagexcursie of met overnachting).

Op ongeveer een uur rijden van deze bestemming ligt het plaatsje Donsol. Vanuit Donsol kunt u o.a. gaan Zwemmen of Duiken met Walvishaaien.

Locatie gemeente Legazpi in de provincie Albay - Luzon, Filipijnen

 

 

Excursies Legazpi City

Vraag ons even naar de mogelijkheden indien u 1 of meerdere excursies wilt boeken in Legazpi City. De onder introductie genoemde toeristische activiteiten geven een indicatie van de mogelijkheden.

 

Hotels Legazpi City

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Legazpi City voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Hotel B01 (Budget Hotel)
Hotel L01 (Luxe Hotel)

 

 

Vervoer Legazpi City

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel c.q. van of naar Donsol voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een binnenlandse vlucht van of naar Legazpi. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten

 

Pakketten Legazpi

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart Legazpi en Omgeving
Kaart Legazpi City