Port Barton – Palawan, Filipijnen

Introductie Port Barton

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

Port Barton is een vissersdorpje in de gemeente San Vincente, onderdeel van de provincie Palawan. Tot voor kort kwamen er hier nog maar weinig toeristen, maar momenteel is deze bestemming sterk in opkomst. Omdat El Nido best wel druk begint te worden, is een combinatie met Port Barton ideaal. Na een bezoek aan het drukkere El Nido kun je in Port Barton heerlijk genieten van de rust.

Naast genieten van het heerlijke strand, kun je in Port Barton ook gaan eiland hoppen of een mangrove river tour doen. Daarnaast zijn er onder andere mogelijkheden om een nachtje te kamperen op 1 van de eilanden voor de kust.

Zou je schildpadden willen zien? In de omgeving van Port Barton vind je veel schildpadden. Een verblijf in Resort L11 is zeker aan te bevelen, je vindt hier de meeste schildpadden. Met een beetje geluk wordt er ‘s nachts op de deur van je kamer gebonkt om te laten weten dat er een schildpad bezig is om eieren te leggen op 1 van de 4 stranden van het resort. Komt dat zien!

Deze bestemming bevindt zich op 150 km van Puerto Princesa en op 165 km van El Nido (afstanden over de weg gemeten, hemelsbreed zijn de afstanden kleiner).

Gemeente San Vincente op Palawan Island, Filipijnen

 

 

Excursies Port Barton

Om deel te mogen nemen aan excursies in Port Barton, dient u eenmalig een Eco Tourism Devolopment Fee van 50 Filipijnse Peso (ongeveer € 1,-) per persoon te betalen (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen, 10 dagen geldig). Deze fee dient u ter plaatse te voldoen.

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: Island Hopping tour
02: Mangrove River tour

Naast bovengenoemde mogelijkheden zijn er o.a. mogelijkheden om een dagje te gaan vissen (bodemvissen of vissen met sleepnetten) of te gaan duiken.

 

 

Hotels & Resorts Port Barton en omgeving

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Resort B01 Port Barton (Budget Resort)
Resort L11 Port Barton Omgeving (Luxe Resort)

 

 

Vervoer Port Barton en omgeving

Wij kunnen elke willekeurige transfer van of naar Port Barton voor u regelen. Gecombineerde transfers zijn mogelijk van of naar Puerto Princesa, Taytay en El Nido. Privé transfers zijn mogelijk van of naar alle bestemmingen op Palawan Island. De luchthaven van Puerto Princesa is de dichtstbijzijnde luchthaven (ca. 3 uur rijden).

 

 

Pakketten Port Barton en omgeving

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder staat als voorbeeld een rondreis waarin een verblijf in Port Barton is opgenomen.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Port Barton en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video