Puerto Galera – Mindoro, Southern Luzon, Filipijnen

Introductie Puerto Galera

Puerto Galera is de meest noordelijk gelegen gemeente in de Filipijnse provincie Oriental Mindoro op het eiland Mindoro. De gemeente is met haar vele stranden en mooie duik- en snorkellocaties een belangrijke toeristische trekpleister. De gemeente telt ruim 35.000 inwoners.

Het eiland Mindoro behoort tot de regio Luzon, de noordelijke groep eilanden van de Filipijnen.

Het eiland is 9735 km² groot en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Het eiland is opgedeeld in de twee provincies Occidental Mindoro en Oriental Mindoro. De hoofdsteden van deze twee provincies zijn respectievelijk Mamburao en Calapan.

De dichtstbijzijnde grote eilanden zijn Luzon in het noorden en noordoosten, Panay in het zuidoosten en Palawan in het zuidwesten. Kleinere eilanden in de buurt zijn Marinduque in het noordoosten, de Romblon Islands in het zuidoosten en de Calamian Group of Islands in het zuidwesten.

De oorspronkelijke bewoners van het eiland Mindoro zijn de Mangyan. Mangyan is de overkoepelende naam voor acht inheemse bevolkingsgroepen op Mindoro. In totaal leven er naar schatting 100.000 Mangyan in de moeilijk toegankelijke gebieden midden op Mindoro. De acht bevolkingsgroepen die samen met de benaming Mangyan aangeduid worden zijn: Iraya, Alangan, Tadyawan, Tawbuid (of Batangan), Buhid, Hanunoo, Ratagnon en Bangon. Zij onderscheiden zich van elkaar door hun taal en hun gebruiken.

Vroeger hadden de Mangyan het gehele eiland Mindoro tot hun beschikking, tegenwoordig zijn ze verdreven naar de moeilijk toegankelijke gebieden van Mindoro. Meer informatie hierover ziet u in de video over de Mangyan.

Locatie Oriental Mindoro in de Filipijnen

Puerto Galera in de provincie Oriental Mindoro - Luzon, Filipijnen

In Puerto Galera en omgeving kunnen vele toeristische activiteiten worden ondernomen, o.a.:

 • Genieten van het strand.
 • Diverse watersporten, o.a. duiken, snorkelen, kajakken, waterskiën etc.
 • Dolfijnen spotten.
 • Trekking naar Mount Baclayan in combinatie met een bezoek aan een dorpje van de Mangyan. Breng wat oude (nog bruikbare) zomerkleding mee, de Mangyan zullen u er zeer dankbaar voor zijn.
 • Eiland hoppen, bezoek de mooiste stranden, grotten en snorkel- c.q. duiklocaties!
 • Huur een jeep om een deel van het eiland Mindoro te verkennen.
 • Huur een mountain bike (met veiligheidshelm) om ook de kleinere paden te kunnen verkennen.
 • Help de Mangyan door middel van sponsoring en geef een kind de mogelijkheid om naar school te gaan.
 • Maak een 3-daagse trekking (3 verschillende bergen).
 • Bezoek een Mangyan Cultural show.
 • En nog veel meer (vraag naar de mogelijkheden!).

 

 

Excursies Puerto Galera

Vraag ons even naar de mogelijkheden indien u vooraf 1 of meerdere excursies wilt boeken in Puerto Galera. De mogelijkheden hangen af van de locatie in Puerto Galera waar u verblijft.

 

Hotels / Resorts Puerto Galera

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort in Puerto Galera voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels / resorts staan hieronder vermeld.

Resort B01 (Budget Resort)

Resort B01 Onze sterrenclassificatie van Resort B01 - Puerto Galera, Luzon, Filipijnen: 2½ sterren is gunstig gelegen aan de White Beach in Puerto Galera. Daarmee is dit Beach Resort een goede uitvalsbasis om Puerto Galera en omgeving te ontdekken. Vanaf hier kunnen gasten genieten van eenvoudige toegang tot alles wat de omgeving te bieden heeft.

De faciliteiten en diensten, geboden door dit Beach Resort, garanderen een plezierig verblijf voor gasten. Winkels, parkeerplaats, Wifi in openbare ruimtes en een restaurant zijn slechts enkele van de faciliteiten waarmee dit Beach Resort zich onderscheidt van andere hotels in Puerto Galera.

De ambiance van dit Beach Resort weerspiegelt zich in de inrichting van de kamers. Balkon/terras, ventilator, televisie, airconditioning zijn slechts enkele van de faciliteiten die u ter beschikking staan. Het hotel biedt vele unieke recreatiemogelijkheden zoals watersport (gemotoriseerd), massage, watersport (niet-gemotoriseerd), tuin. Dit Beach Resort is een uitgelezen keuze als u een kwaliteitsaccommodatie zoekt in Puerto Galera.

Kamer types:

 • Standard Room, max. 2 personen, 1 tweepersoons bed.
 • Deluxe Room, max. 2 personen, 1 tweepersoons bed.
 • Nipa Hut, max. 2 personen, 1 tweepersoons bed.
 • Deluxe 2 Queen Room, max. 4 personen, 2 tweepersoons bedden.

 • Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Resort B01
 • Zeezicht Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Direct aan het strand
 • Tuin Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Tuin
 • Standard Room Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Standard Room
 • Nipa Hut Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Nipa Hut
 • Nipa Hut Resort B01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Nipa Hut

Resort M01 (Middenklasse Resort)

Resort M01 Onze sterrenclassificatie van Resort M01 - Puerto Galera, Luzon, Filipijnen: 3½ sterren betreft een uitgestrekt 10-hectare groot beach resort met faciliteiten gemaakt van natuurlijke materialen. Alles is ontworpen als aanvulling op elke inrichting en de natuurlijke omgeving. Het is een idyllische plek om op te laden, met een gezellige sfeer, bamboe en Nipa hutten in Filipijnse stijl en veel gastvrijheid.

Als je wilt ontsnappen en wilt vluchten naar een tropisch eiland paradijs, dan heb je de perfecte plek gevonden! Dit resort beschikt onder andere over vier restaurants, 110 kamers, een tennisbaan, sportfaciliteiten, 2 zwembaden, een spa en een duikcentrum.

Het resort heeft een unieke wijze voor het verlenen van service: je krijgt een ‘service-gezin’ toegewezen, dit is een Filipijns gezin dat een eigen woning heeft op het resort en je verzorgt tijdens je verblijf. Ze maken de kamer schoon, verzorgen de tuin en kunnen tussen 6:00 en 23:30 uur worden opgeroepen voor bijvoorbeeld roomservice. Ook regelen zij wake-up calls, kinderoppas, een bloemstukje voor een speciale gelegenheid en ja, ze poetsen zelfs uw schoenen. Een eenvoudig stukje Filipijnse gastvrijheid!

Het resort heeft een 101 activiteiten programma, zodat u zich nooit hoeft te vervelen. Diverse activiteiten zijn gratis, voor andere activiteiten zult u moeten betalen om deel te kunnen nemen.

Kamer types:

 • Standard, max. 4 personen. 1 tweepersoons bed, 2 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed + 1 stapelbed. In dit kamer type is geen warm water en geen airco aanwezig.
 • Deluxe, max. 4 personen. 1 tweepersoons bed, 2 eenpersoons bedden, 3 eenpersoons bedden of 1 tweepersoons bed + 2 eenpersoons bedden. In dit kamer type is geen warm water en geen airco aanwezig.
 • Suite, max. 4 personen. 1 tweepersoons bed + 2 eenpersoons bedden. In dit kamer type is geen warm water en geen airco aanwezig.
 • Hilltop, max. 4 personen. 1 tweepersoons bed of 1 tweepersoons bed + 2 eenpersoons bedden. In dit kamer type is wel warm water maar geen airco aanwezig.
 • Heritage (met airco), max. 8 personen. 3 tweepersoons bedden + 2 eenpersoons bedden. In dit kamer type is zowel warm water als airco aanwezig.

 • Zwembad Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Zwembad Resort M01
 • Zwembad Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Zwembad
 • Strand Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Strand
 • Standard Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Standard Room
 • Deluxe Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Deluxe Rooms
 • Deluxe Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Deluxe Room
 • Suite Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Suite
 • Hilltop Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Hilltop Rooms
 • Hilltop Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Hilltop Room
 • Heritage Room Resort M01 - Puerto Galera, Mindoro, Luzon, Filipijnen
  Heritage Room

 

 

Vervoer Puerto Galera

Resort M01 biedt gecombineerde transfers van een verzamelpunt in Manilla (Manila) rechtstreeks naar het resort (en omgekeerd). Daarnaast bieden zij ook privé transfers (ook rechtstreeks van of naar de luchthaven van Manilla (Manila).

Er zijn ook mogelijkheden voor een gecombineerde transfer per bus + boot, eveneens vanaf een verzamelpunt in Manilla (Manila). Dit betreft een rechtstreekse verbinding, de bus stopt onderweg niet om mensen op te pikken of uit te laten stappen. De boot gaat van Batangas naar 2 verschillende pieren in Puerto Galera.

Een privé transfer naar Batangas + een veerboot naar Puerto Galera behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Pakketten Puerto Galera

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Puerto Galera

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd

Klimaat Puerto Galera

Puerto Galera kent twee verschillende seizoenen, 6½ maanden relatief droog (half november – mei) en 5½ maanden relatief nat (juni – half november). Hierbij zijn februari en maart de droogste maanden, de natste maanden zijn juli en augustus.

Aanbevolen en Beste Reistijd

Aanbevolen reistijd: half oktober – juni.
Beste reistijd: december – mei.

Huidige weer

Meer over het huidige weer in Puerto Galera.

Klimaatgegevens Puerto Galera, Luzon, Filipijnen

Kaart Puerto Galera en Omgeving

Kaart Puerto Galera en Omgeving

Kaart Puerto Galera en omgeving, Luzon, Filipijnen

Kaart Puerto Galera

Kaart Puerto Galera

Kaart Puerto Galera, Luzon, Filipijnen

Video

Video Mangyan – Mindoro