Puerto Princesa – Palawan, Filipijnen

Introductie Puerto Princesa

Puerto Princesa is de hoofdstad van de provincie Palawan. Het is tevens de grootste en belangrijkste gemeente op Palawan Island. De gemeente telt ongeveer 225.000 inwoners.

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

De belangrijkste bezienswaardigheid is ongetwijfeld de Underground River in het Puerto Princesa Subterranean River National Park. De Underground River is naast Unesco Werelderfgoed tevens 1 van de New7Wonders of Nature. De Underground River is een ondergrondse rivier van 8.2 km lang, de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld. Deze moet je gezien hebben!

Naast de Underground River is ook de Honda Bay zeker de moeite waard. Je hebt hier vele eilanden waar je o.a. kunt eiland hoppen en snorkelen. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. Iwahig Prison and Penal Farm, Irawan Eco-Park, dolfijnen en vuurvliegjes.

Indien je Puerto Princesa bezoekt in de periode november – mei, dan adviseren we je om zeker ook El Nido te bezoeken. De natuur in de Bacuit Bay van El Nido is paradijselijk mooi, je krijgt er spijt van als je die niet hebt gezien!

Gemeente Puerto Princesa op Palawan Island, Filipijnen

 

 

Excursies Puerto Princesa City en omgeving

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn (klik op een balk om te openen):

01: City tour (½ dag)
02: Honda Bay tour
03: Underground River tour
04: Underground River tour met trekking
05: Dolfijnen Spotten (april t/m oktober)
06: Dos Palmas Island Resort Day tour
07: Irawan Eco-Park tour (½ dag)
08: Vuurvliegjes Spotten ('s avonds)

 

 

Hotels & Resorts Puerto Princesa City en omgeving

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staan hieronder vermeld.

Hotel B01 Puerto Princesa City (Budget Hotel)
Hotel M01 Puerto Princesa City (Middenklasse Hotel)
Hotel M02 Puerto Princesa City (Middenklasse Hotel)
Resort L11 Underground River Omgeving (Luxe Hotel)

 

 

Vervoer Puerto Princesa City en omgeving

Wij kunnen elke willekeurige transfer in, van of naar Puerto Princesa City voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor de benodigde binnenlandse vlucht c.q. veerboot van en naar Puerto Princesa. Klik op één van onderstaande balken voor meer informatie.

Transfers
Vluchten
Veerboten

 

 

Pakketten Puerto Princesa City en omgeving

U kunt zelf en / of met onze hulp het door u gewenste pakket samenstellen bestaande uit een aantal van bovenstaande bouwstenen. Niet alle mogelijkheden staan op de website vermeld, laat het ons weten indien u iets anders zou willen boeken. Hieronder staan als voorbeelden enkele rondreizen waarin een verblijf in Puerto Princesa is opgenomen.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Puerto Princesa City en omgeving

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart
Video