Taytay – Palawan, Filipijnen

Introductie

Taytay is een gemeente in de provincie Palawan met iets meer dan 70.000 inwoners. Enkele honderden jaren geleden was het de hoofdstad van Palawan. Met een landoppervlak van ruim 115.000 hectare is het nog steeds één van de grootste gemeenten in Palawan.

De gemeente ligt ca. 220 km ten noorden van Puerto Princesa, ca. 3½ à 4 uur rijden. Ten noorden van de gemeente ligt de gemeente El Nido, aan de westkant ligt de South China Sea en aan de oostkant de Taytay Bay.

Ligging provincie Palawan, Filipijnen

Deze bestemming heeft diverse bezienswaardigheden, o.a.:

  • Fuerza de Santa Isabel – Een Spaans fort gebouwd in 1667.
  • De Irrawaddy Dolphins, een bedreigde dolfijnensoort. Met een beetje geluk kunt u deze dolfijnensoort spotten tussen 05:30 en 08:30 uur.
  • Pavillon Islands, een eilandengroep op ca. 1 uur varen vanaf Taytay Town. Deze eilandengroep staat bekend om haar zwarte kalkstenen kliffen met eersteklas vogelnestjes (o.a. in China wordt er veel geld gegeven voor deze door zwaluwen gemaakte vogelnestjes). Daarnaast is er ook een lagune in een grot waar je kunt zwemmen en zijn er witte zandstranden.
  • Lake Manguao (ook Lake Danao genoemd) is het grootste zoetwatermeer in Palawan. Het meer is de thuisbasis voor 124 verschillende vogelsoorten en het is dan ook een populaire locatie om vogels te spotten. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een trekking in dit gebied.
  • Diverse watervallen.
  • Pasinggatan Festival, een festival dat elk jaar wordt gehouden in april / mei.

Gemeente Taytay op Palawan Island, Filipijnen

 

 

Excursies Taytay

Vanuit Taytay Town kunt u o.a. gaan eiland hoppen, Irrawaddy Dolphins spotten en het Fuerza de Santa Isabel – een Spaans fort gebouwd in 1667 – bezoeken. Daarnaast kunt u vogels spotten rond Lake Manguao (Danao). Geef uw wensen aan ons door, dan kunnen we op basis daarvan een geheel vrijblijvende offerte voor u opstellen.

 

Hotels en Resorts Taytay

Wij kunnen elk willekeurig Hotel of Resort in Taytay voor u reserveren. Enkele door ons aanbevolen hotels staat hieronder vermeld.

Hotel B01 - Taytay Town (Budget Hotel)
Resort L11 - Taytay Omgeving (Luxe Resort)

 

 

Vervoer Taytay

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar deze bestemming voor u regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een transfer van of naar El Nido, Port Barton, Puerto Princesa of Underground River Omgeving.

 

Pakketten

U kunt zelf het door u gewenste pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren.

 

 

Handige Wetenswaardigheden Taytay

Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaart gemeente Taytay
Kaart Taytay Town